VERBOND DER BELGISCHE BEROEPSVERENIGINGEN VAN ARTSEN-SPECIALISTEN

COVID-19

OVERLEGFORUMS

Login
05.05.2014 12:35 Leeftijd: 10 yrs
Categorie: NEWS

Reactie van de gemeenschap van radiotherapeuten-oncologen n.a.v. de aankondiging van de oprichting van een protontherapiecentrum in Charleroi.


Geachte Dokter,

Als bijlage vindt u de reactie van de gemeenschap van radiotherapeuten-oncologen n.a.v. de aankondiging van de oprichting van een protontherapiecentrum in Charleroi.

Deze reactie wordt collegiaal gedragen door alle organen die onze beroepsgroep vertegenwoordigen, met name:

- de Belgische Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (BVRO/ABRO) en de Belgische Beroepsvereniging der Geneesheren-Specialisten in Radiotherapie-Oncologie (VBS/GBS), die een gemeenschappelijk bestuurscomité hebben, waarin ik het voorzitterschap waarneem;

- het College van geneesheren voor de Centra voor radiotherapie-oncologie, dat wordt voorgezeten door Professor Yolande Lievens van de Universiteit Gent.

Ik benadruk dat onze wetenschappelijke vereniging en beroepsvereniging streven naar een pariteit tussen Nederlandstaligen en Franstaligen enerzijds, en tussen academici en niet-academici anderzijds. Los van de huidige demarches met het oog op een gedeeltelijke regionalisering van de financiële middelen ijveren wij voor een kwalitatief hoogstaande en homogene kankerzorg, ongeacht in welk centrum voor radiotherapie de patiënt wordt behandeld.

Onze reflectie is dus louter ingegeven door een streven naar goed beheer op het vlak van gezondheidseconomie en naar kwaliteit voor de patiënten en de kankerzorg.

Bij voorbaat dank voor de aandacht die u aan ons persbericht besteedt.


Dr. Olivier De Hertogh

Diensthoofd – Radiotherapie-Oncologie

Voorzitter van de Belgische Vereniging voor Radiotherapie-Oncologie (BVRO/ABRO)

Voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging der Geneesheren-Specialisten in Radiotherapie-Oncologie (VBS/GBS)


Bestanden:
140303_PB_BVR.pdf108 K